Ikväll går herrallsvenskan i mål – det här står på spel

Erik Östling. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Ikväll spelas den sista omgången den här säsongen av herrallsvenskan. Det mesta är klart vad gäller de viktiga tabellpositionerna, men en del spänning återstår.

Här är kvällens omgång:

Anderstorps SK – HIF Karlskrona
VästeråsIrsta HF – Tyresö Handboll
HK Varberg – Skånela IF
Kärra HF – Amo HK
Rimbo HK – Vinslövs HK
LIF Lindesberg – HK Torslanda Elit
OV Helsingborg – Kungälvs HK

Det är redan klart att OV Helsingborg spelar i Handbollsligan nästa säsong och att Amo HK, Kungälvs HK och Skånela IF kommer att kvala uppåt. Amo är dessutom klar tvåa i serien. Det som återstår vad gäller spänning är vilket lag som slutar trea respektive fyra av Kungälv och Skånela.

Inför den sista omgången ligger fördelen, i form av bättre målskillnad, hos Kungälv. Samtidigt möter Kungälv seriens bästa lag, OV, på bortaplan. För Skånela väntar lite enklare motstånd i form av Varberg, även om även det är en tuff utmaning.

Från Handbollsligan är det som bekant HK Aranäs, Redbergslids IK samt Önnereds HK som kommer att kvala. Aranäs och Amo gör upp om en av platserna i Handbollsligan nästa säsong, vilket innebär att RIK och Önnered ska tilldelas motståndare ikväll.

Om vi tittar i den andra änden av tabellen står det redan klart att Kärra och Anderstorp spelar i divison 1 nästa säsong och att Lindesberg och Torslanda tvingas kvala för att hålla sig kvar.

Mittenskiktet då? Där handlar det enbart om att skaffa sig så bra placering som möjligt för att få en fin avslutning på säsongen.

Tabellen inför kvällens omgång:

1, OV, 41 poäng
2, Amo, 38
3, Kungälv, 34
4, Skånela, 34
5, Karlskrona, 30
6, Varberg, 30
7, VästeråsIrsta, 25
8, Tyresö, 24
9, Vinslöv, 22
10, Rimbo, 22
11, Torslanda, 15
12, Lindesberg, 14
13, Anderstorp, 11
14, Kärra, 10