IFK Kristianstad-talangen klar för Amo HK

Kristianstads Evon Mohlin jublar efter slutsignalen under handbollsmatchen i Handbollsligan Kvartsfinal 1 mellan Kristianstad och Redbergslid den 22 Mars 2019 i Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

19-årige talangen Evon Mohlin tar steget från IFK Kristianstad till Amo HK i jakt på mer speltid, det rapporterar Kristianstadsbladet.

Niometerstalangen Evon Mohlin kom till de orangea i Kristianstad 2017 som 16-åring från Åhus Handboll. Sen dess har det blivit några inhopp för A-laget men i den mördande konkurrens som finns i klubben söker sig den nu 19-åriga Mohlin vidare.

– Det har inte varit det lättaste att som ung ”nia” slå sig in i IFK:s A-trupp på allvar. Jag behöver få chansen i ett allsvenskt A-lag och slå mig in där innan det stora steget kommer, säger Evon Mohlin till Kristianstadsbladet.

Ny adress blir istället allsvenska Amo HK. Andreas Stockenbergs lag slutade på fjärdeplats i år och har ambitionen att bli ett lag i Handbollsligan inom snar framtid, något som passar Mohlin, säger han till Kristianstadsbladet.

Tidningen skriver även att det ännu inte är någon ”kråka på kontraktet, men som det är utformat så ska det gälla till 2022.”