IFK Karlskrona värvar Axel Pons

Axel Pons. Foto: IFK Karlskrona

IFK Karlskrona har värvat vänsternian Axel Pons. 22-åringen spelade senast i Gimonäs Umeå IF.

– En spännande spelare som är redo att ta klivet upp i Allsvenskan, säger Mats Lindau i IFKs sportgrupp till klubbens hemsida

I april säkrade IFK Karlskrona spel i nästa års Allsvenska, efter en kvalrysare mot LIF Lindesberg. Nu rustar truppen upp inför kommande säsong i den näst högsta serien, och en del i lagbygget är 22-åriga Axel Pons. Vänsternian byter norra Sverige mot södra Sverige och fortsätter karriären i IFK Karlskrona.

– Det är en snabb och genombrottsvillig spelare med ett rapp kliv. Jag har hört mig för med de kontakter jag har och vi tror att Axel kommer passa bra in i vårt kollektiv. En spelar som ”krigar” för laget, säger Lindau och fortsätter:

– Vi är inget stjärnfyllt lag utan vi tro att med en stark laganda och ett kollektiv som drar åt samma håll så kommer vi starka till premiären.

Flyttlasset ner till Karlskrona beräknas gå den första augusti. Truppbygget är dock inte färdigt för IFK, utan fler spelare väntas presenteras inom kort.

– Flera namn är på väg in och jag hoppas få helt klart med ett spännande namn redan nästa vecka, avslutar Lindau.

Vänsternians pappa, Frederic, var en professionell fransk handbollsspelare fram tills för drygt tio år sedan. 1997 träffade Fredric en svensk tjej på en pub i Paris, och resten är som man skulle kunna säga – historia. Flyttlasset tog Frederic till Sverige och Umeå IK kunde skratta sig lyckliga. Norrlandslaget fick in en vänsternia i världsklass, som tidigare spelat i den högsta ligan i Frankrike. Nu är alltså istället Frederics son, Axel, verksam inom den svenska handbollen.