Skånela nekas kvalspel i hemmahallen – håller inte måtten

Yosef Rahali. Foto: Bo Andersson

Skånela nekas att spela sin kvalmatch till Handbollsligan hemma i Vikingahallen, det rapporterar Stockholmsport. Svenska Handbollsförbundet har avslagit spel på grund av att där inte finns läktare på båda sidor och att hallen tar in för få åskådare.

På tisdag kväll (tidpunkt ej bekräftad) åker Önnered på besök till Skånela för att göra upp om kvalet till Handbollsligan. Frågan är bara vart de är välkomna. Stockholmsport rapporterar att Skånela har fått avslag för att spela sina hemmamatcher i i Vikingahallen.

Svenska Handbollsförbundet har nekat Skånela sin hemmahall då den saknar läktare på båda sidor och tar endast in 900 åskådare jämfört med önskade 1 500. Nu väntar en oviss tid fram till fredag för den allsvenska fyran.

– Det är som att bli bjuden på fest, men bli nobbad vid dörren. Ett kvalspel ska vara en sportslig fest, men förbundet skjuter sig själva i foten när det gäller att bestämmelserna gäller även kvalen, säger Skånelas ordförande Magnus Larsson till Stockholmsport.

Alternativen är att flytta matchen till närområdena Stockholm, Uppsala eller Eskilstuna. Men det finns även fortfarande chans för Skånela att få dispens just i kvalmatchen till Handbollsligan av Svenska Handbollsförbundet.

Däremot måste Skånela kunna visa på att en ny arena med tillräckliga krav ska byggas i framtiden om klubben ska få dispens att få delta i Handbollsligans ordinarie säsong. Men en sån nybyggnation finns det inga planer eller budget på från kommunen, menar Magnus Larsson till Stockholmsport.

Kvalschema:
22 mars Skånela – Önnered
29 mars Önnered – Skånela
5 april Önnered – Skånela
20 april Skånela – Önnered
27 april Önnered – Skånela