HK:s avslöjande bekräftat: Borgenhäll klar för HIF Karlskrona

Erik Borgenhäll. Foto: Claus Meyer

För drygt en månad sedan skrev vi på Handbollskanalen om att Hammarbys Erik Borgenhäll var på glid till HIF Karlskrona. Nu bekräftar Blekingeklubben övergången i ett pressmeddelande.

Erik Borgenhäll väljer alltså att flytta till HIF Karlskrona och lämnar därmed Hammarby efter en riktigt fin säsong av högernian. Borgenhäll hade säkert förhoppningar om att det skulle bli spel i Handbollsligan med Karlskrona, men nu blir det alltså i Allsvenskan istället.

Handbollskanalen skrev om övergången för lite drygt en månad sedan och nu bekräftar HIF Karlskrona att de har rekryterat U21-landslagsmannen.

– HIF har varit professionella sedan dag ett när de tog kontakt med mig. Klubben har presenterat en helhetslösning som blir perfekt för mig. Jag känner att klubben tror på mig och jag kommer till en miljö där jag får leva handboll och träna hårt, säger Erik Borgenhäll i pressmeddelandet.

Borgenhäll har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben och kommer nu att dela på ansvaret på högernio tillsammans med ett annat nyförvärv.

– Vi tror att Borgenhäll och Alfred Olsson kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. De har olika spelstil, vilket ger oss flera alternativ beroende på motstånd, säger HIF Karlskronas Mikael Sandström.