HK Varberg behåller Morten Damgaard

Morten Damgaard, HK Varberg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

HK Varberg spelar inte i Handbollsligan nästa säsong, trots det lyckas klubben behålla en av sina nyckelspelare. Morten Damgaard har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Jag är jättenöjd med att stanna kvar i Varberg. Jag har varit i Varberg i två säsonger och jag trivs jättebra på och utanför planen. Det är en fantastisk förening, som jag vill fortsätta vara en del av. HK Varberg utvecklas på alla områden och det ska bli kul att vara med även nu i framtiden, säger Morten Damgaard i ett pressmeddelande.

Dansken kom till Varberg inför klubbens debutsäsong i Handbollsligan 2019-20 och har vuxit fram till en av lagets bästa spelare. I år slutade Damgaard tvåa i assistligan bakom Jonathan Edvardsson i IK Sävehof.

– Vi är verkligen glada att Morten väljer att stanna i HK Varberg, en viktig pusselbit med rätt attityd på plats i nästa års lagbygge, säger klubbens tränare Hasse Karlsson.

Klubben meddelar dessutom att Jonathan Lindberg och Anton Jönsson väljer att avsluta sina karriärer samt att Oscar Kihlstedt bryter sitt kontrakt.