HK Country värvar elitrutin från grannen IFK Skövde

HK Country. Foto: Viktor Ljungström

Pressmeddelande: Efter två år i IFK Skövde lämnar Victor Röxner klubben. Men han stannar kvar i Skövde.  I lördags skrev Victor, som fyllde 24 i förra månaden, på för HK Country. 

– Jag är jätteglad över att Victor skall spela för oss. Han kommer att tillföra laget stor kompetens, säger Countrys tränare Henrik Schneider på lagets hemsida.

Victor har rutin både från Allsvenskan och Elitserien. Han var med och förde upp Karlskrona från Allsvenskan till Elitserien 2015. Strax därefter lämnade han Karlskrona för att spela i IFK Skövde.

Den nyss avslutade säsongen blev lite hackig för Victor som drogs med en knäskada och dessutom inte fick någon riktig chans i IFK Skövde i Elitserien.

– Victor hamnade lite i skymundan i IFK, precis som dom spelare vi fick därifrån inför förra säsongen För oss kommer Victor att bli en stor tillgång. I de samtal vi har haft är han sugen på en bra försäsongsträning för att komma väl förberedd till seriestarten, säger Henrik.

Victor Röxners position är mittnia där Niklas Gudmundsson fick spela mycket under den gångna säsongen.

– Det känns bra att vi har fått in Röxner där eftersom vi ännu inte vet om Niklas fortsätter. Och om Niklas gör det kan jag använda honom på andra positioner, säger Henrik.

Victor Röxner blir nu det första nyförvärvet ”utifrån”.

– Det känns bra att vi får in lite nytt blod i laget. Vi har ytterligare några spelare som vi pratar med och som är intresserade av att flytta till Skövde, säger sportchefen Tommy Leo som är mycket nöjd med att Röxner valde Country.

– Jag är övertygad om att Victor kommer att bli en stor tillgång och han kommer att få en viktig roll  i vårt lag, säger Tommy.

För Countrys spelare och tränare drar försäsongen igång idag med ett planeringsmöte.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here