HIF Karlskrona bra från start i arenan

Viktor Ahlstrand, poängräddare för HIF Karlskrona. Foto: HIF Karlskrona.

HIF Karlskrona imponerade mest den första kvarten och redde till sist ut uppgiften att besegra Vinslövs HK. Matchen mellan lagen från Allsvenskan och Division 1 slutade med knapp hemmaseger.

BLT konstaterar att Karlskrona vann för första gången i den nya arenan som beständigt blir lagets hemmaborg. Fart och fläkt, bland annat från Viktor Ahlstrand och Erik Borgenhäll som anslutit från Hammarby, gav HIF en bra start på båda halvlekarna.

– Skönt för killarna att få spela match och i det stora hela en helt godkänd första match. Det var jätteviktigt att vi vann, vi gör en nystart och vårt mål är att bygga en vinnarkultur, sade Robert Andersson till BLT.

Borgenhäll nätade sex gånger, Ahlstrand slog till tio gånger som bästa målskytt och fyllde på med samma känsla som tränaren.

– En fantastisk arena och bra med publik. Kul att få spela mycket och jag tyckte att vi löste deras offensiva försvarsspel bra, vi är många nya spelare och har bara varit tillsammans i drygt två veckor, sade han till tidningen.

HIF Karlskrona–Vinslövs HK 26–25 (14–11)

Länk: Nya HIF vann direkt

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here