Herrar U20 avslutade med seger i SCO

De svenska grabbarna reste sig snabbt efter fredagens förlust mot Danmark när man på lördagen besegrade Norge med 31-25, efter 18-16 i paus, i Scandinavian Open i Hamar.

Mot Norge gick man tillbaka till sitt trygga 6-0 försvar men visade framförallt på en helt annan attityd och offervilja i försvarsarbetet, speciellt i andra halvlek när man gick ifrån i målprotokollet. Då höll Niclas Pardis och Markus Sjöbrink ihop mittförsvaret bättre och längst bak stod Andreas Björkman-Myhr stabilt och motade det som slank igenom.

Anfallsspelet styrdes med järnhand av Jonathan Edvardsson och Felix Claar hade stundtals lekstuga och tilläts göra lite som han ville med det norska försvaret. Hela 13 mål, 6 av dessa säkert på straff, av Claar denna kväll och även i denna match utsedd till Sveriges bäste.

Mungiporna på de båda förbundskaptenerna, Ulf Nyström och Kalle Matsson var betydligt mer uppåt efter segern mot Norge.

-Det var en härlig seger, utbrister Uffe, speciellt som att vi förlorade mot Norge i UEM-kvalet för några månader sen. Sen att avsluta denna samlingen och gå in i kommande UEM-slutspel med en seger i ryggen är viktigt för självförtroendet.

-Med tre väldigt tuffa motståndare i gruppen, Tyskland, Ungern och Kroatien så det kommer att krävas att vi spelar på den nivån som vi gjorde i dag och inte faller ihop som vi gjorde mot Danmark. Nu vet vi alla det, avslutar Uffe.

På söndagen skiljs laget åt för att återsamlas i Malmö den 25 juli, innan UEM-slutspelet drar igång den 28 juli i Kolding med premiärmatch mot Tyskland. Laget hoppas på många gulblåa fans på läktaren under UEM i Danmark.

Målskyttar Sverige:

Felix Claar 13 (6), Johan Dahlin 4, Markus Sjöbrink 3, Emil Hansson 3, Niclas Paradis 2, Anton Hallbäck 2, Oskar Cosmo 1, Linus Andersson 1, Jonathan Edvardsson 1 & Lukas Sandell 1.

Är sprungen ur en fin årgång -64 med handbollsrötter i främst Malmö och Lund. Drygt 10 säsonger som elitspelare, 12 u-landskamper som spelare, drygt 20 säsonger som tränare/ledare i olika sammanhang samt ingår i tränar-/ledarstaben på P96/97-landslaget. Just nu huvudansvarig för HK Ankarets herrlag, som är nykomlingar i division 1 södra säsongen 2017-18.