Herrallsvenskan: Så slutade lördagsmatcherna

Hasse Karlsson, tränare HK Varberg. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

VästeråsIrsta fortsätter med positiva formbesked och höll Anderstorps SK på visst avstånd i andra halvlek. Kungälvs HK hakar på toppen medan HK Varberg spräckte poängnollan med tvåsiffrig segermarginal kontra HIF Karlskrona.

Herrallsvenskan hann en bra bit in i tredje omgången i och med fyra lördagsmatcher. Klart är att VästeråsIrsta och Kungälv ännu inte släppt till några poäng gentemot konkurrenterna.

VästeråsIrsta behövde 45 minuter för att markera sig på allvar mot Anderstorp. Väl där hade Marcus Pedersen (sju mål), Daniel Wolf och kompani kontroll på bortahoten inklusive Jonathan Wiklund (sju mål) och summerade snart tre måls vinst.

Insatsen borta mot Karlskrona var ett fall framåt för Varberg. Ännu bättre, det gav två poäng efter elva mål av Daniel Lindroos och 60 minuter där gästerna var bättre i alla delar av spelet.

Tyresö Handboll hade också en elvamålsskytt, Fredrik Hellgren när man gick på knock mot Kärra HF. Kärra var uppe och vände i ledning efter en dryg kvart, Tyresö rättade till felstegen fram till halvtidsvilan och laddade för en forcering med Lukas Rylander i centrum under den sista fjärdedelen på klockan.

Mer om matchen Torslanda–Kungälv >>

Herrallsvenskan 2 oktober
HIF Karlskrona–HK Varberg 23–32 (11–16)
HK Torslanda–Kungälvs HK 28–31 (13–14)
Tyresö Handboll–Kärra HF 34–28 (18–15)
VästeråsIrsta–Anderstorps SK 27–24 (12–12)