Herrallsvenskan: Så gick det i lördagens matcher

Hammarby. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Hammarby och Amo fortsätter att visa att det är de som kommer att göra upp om upp seriesegern. Däremot går det riktigt tungt för Skånela – och så lyckades Karlskrona ta en tung seger.

Här är genomgången av lördagens matcher:

VästeråsIrsta HF – Skånela IF 31–25 (15–14)
Skånela tippades av många att vara med och slåss om platserna till Handbollsligan, men de har verkligen inte fått spelet att stämma så här långt under säsongen. Faktum är att laget är närmare en nedflyttningsplats än en uppflyttningsplats, framförallt efter lördagens förlust mot VI. Hemmalaget däremot har gått bättre än väntat och har nu tre segrar i serien.

Amo HK – Tyresö Handboll 28–24 (15–13)
Andreas Stockenbergs gäng fortsätter att leverera och har redan visat flera gånger om under den unga säsongen att de definitivt kommer att vara med i kampen om direktuppflyttning till Handbollsligan. Tyresö gjorde sitt för att störa Amo och gjorde det stundtals förtjänstfullt, men det finns för mycket skicklighet i Amo som till slut kunde vinna med 28–24. Mathias Mark Pedersen gjorde åtta mål för Amo och blev med det målbäst i hemmalaget. I bortalaget var Jesper Johansson hetast med sju mål.

Hammarby – HK Torslanda 29–25 (13–11)
Succélaget Torslanda gjorde en bra match även mot seriefavoriten Hammarby, men den här gången räckte det inte till seger. Det är naturligtvis inte fy skam för Torslanda – Hammarby har nu vunnit sex av sex matcher och leder serien före Amo. Det är inte så konstigt att Hammarby vinner med spelare som Oskar Davidsson i laget. Den före detta Sävehof-spelaren gjorde tolv mål mot Torslanda och blev med det stor matchvinnare.

Kungälvs HK – HIF Karlskrona 25–29 (9–13)
En tung bortaseger för ett pressat HIF Karlskrona. Starten på serien har varit allt annat än bra för Karlskrona och därför var segern borta mot starka Kungälv riktigt meriterande och kanske framförallt välbehövlig. Linus Anderssons sju mål var bäst i bortalaget – i hemmalaget gjorde även Adam Jöhnsson sju och det räckte även där till för att vara målstarkast.