Herrallsvenskan: Så gick det i lördagens matcher

Andreas Halvarsson.. Foto: Kenta Jönsson, Bildbyrån.

Det spelades fyra matcher i herrallsvenskan under lördagen och det bjöds på både skrällar och favoritsegrar, dramatik och utskåpningar. 

Så här gick det i matcherna:

Skånela IF – HK Torslanda 26–33
Det går inte bra för Skånela IF, varken just nu eller den här säsongen. Laget var tippat i toppen men har inte kunnat få ut tillräckligt av det material de har i spelartruppen. Att förlora mot Torslanda är visserligen ingen skam – de besegrade trots allt självaste Hammarby i den förra omgången.

Tyresö Handboll – Hammarby Handboll 24–29
Hammarby hämtade sig snabbt efter chockförlusten senast mot Torslanda. Tyresö stod upp på ett bra sätt och det syntes verkligen att de spelar för överlevnad, men Hammarby är helt enkelt ett bättre lag och det visade de under i stort sett hela matchen.

Tyresö inledde matchen bra och hade välförtjänt en tvåmålsledning med sig in i den andra halvleken, men de orkade inte riktigt hålla spelet uppe i andra och Hammarby kunde gå ikapp och förbi. Nu ska det oerhört mycket till för att Hammarby inte ska spela i Handbollsligan nästa säsong.

AIK – VästeråsIrsta HF 28–29
Det var riktigt nära igen för AIK att ta två eller en ny poäng, men det räckte inte hela vägen mot VästeråsIrsta. VI har varit riktigt vassa hela säsongen, bättre än förväntat, men fick inte till någon fullträff mot AIK. Trots det blev det två poäng, VI var helt enkelt bättre i avgörande situationer.

Vinslövs HK – Kungälvs HK 21–25
Nykomlingen från nordöstra Skåne är nu i allra högsta grad inblandat i kampen kring nedflyttningsstrecket och framförallt kvalstrecket. Det har inte blivit mycket poäng på sistone för VHK, men att förlora mot Kungälv är inte fy skam. Pontus Ward Wiklund och hans lag har varit riktigt bra hela säsongen och är svårslagna.

Tack vare segern är Kungälv ny serietvåa medan Vinslöv ligger på kvalplats nedåt. Kvalen är som bekant borttagna den här säsongen och därmed höjs VHK:s chanser att hålla sig kvar i Allsvenskan.