Herrallsvenskan: Så gick det i lördagens matcher

Pontus Ward Wiklund, Kungälv. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Fem matcher och fem favoriter som höll för trycket och vann sina matcher – där har ni lördagens matcher i Allsvenskan.

Så här gick det i matcherna:

AIK – LIF Lindesberg 26–31 (12–18)
Det vill sig inte för AIK som fortsätter att ha det blytungt i botten. Förlusten var lagets tolfte på tolv försök. Lindesberg gjorde det bra och med 18 mål redan i den första halvleken såg det bra ut inför den andra. Där gjorde Lindesberg vad de behövde och vann komfortabelt. För AIK:s del får de hoppas att bröderna Windahl kan ge lite energi de kommande matcherna, de gjorde tillsammans nio mål mot Lindesberg.
Bästa målskytt AIK: Simon Axelsson, 9 mål
Bästa målskytt Lindesberg: Gustaf Ekström, 6

HIF Karlskrona – Anderstorps SK 29–28 (15–14)
Efter en tuff start på säsongen har Karlskrona kommit igång mer och mer. Visst blev det seger mot Anderstorp – men det satt onekligen långt inne. 15–14 i paus och ASK vägrade att ge upp i den andra halvleken. Faktum är att bortalaget hade ledningen ett par gånger i den andra halvleken innan Karlskrona tog sig i kragen. Lagkapten Viktor Ahlstrand satte dit avgörande 29–28 när 54 sekunder återstod.
Bästa målskytt Karlskrona: Viktor Ahlstrand, 8
Bästa målskytt Anderstorp: Anton Nilsson, 11

Torslanda – Kungälvs HK 20–29 (8–17)
Kungälv körde över Torslanda i den första halvleken och avgjorde matchen redan där. 17 mål gjorda och endast åtta insläppta var naturligtvis en fullträff för Pontus Ward Wiklund och hans lag. Torslanda spelade upp sig i den andra halvleken, men det var för sent och Kungälv vann med 29–20.
Bästa målskytt Torslanda: Hugo Johansson, 5
Bästa målskytt Kungälv: Sebastian Wiik, 7

Tyresö Handboll – Vinslövs HK 27–32 (13–14)
Den mest ovissa matchen på förhand, men Vinslöv imponerande i den andra halvleken och tog en oerhört viktig seger. Ettmålsledningen i paus blev till fem när domarna blåste av matchen. Anledningen? Rycket bortalaget stod för i mitten av andra halvlek.
Bästa målskytt Tyresö: Jesper Johansson, 9
Bästa målskytt Vinslöv: Elias Holmström, 6

Skånela IF – Kärra HF 33–25 (15–11)
Viktig seger för Skånela som verkligen behövde vinna för att hänga med i den tajta striden om kvalplatserna till Handbollsligan. Kärra stod upp bra, precis som de har gjort i många matcher den här säsongen, men Skånela var helt enkelt lite för bra och vann till slut tämligen komfortabelt.
Bästa målskytt Skånela: Erik Östling, Robert Ladan & Simon Lindberg, 6
Bästa målskytt Kärra: Isak Boström, 6