Herrallsvenskan: Så gick det i helgens matcher

Pontus Ward Wiklund, Kungälvs HK. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Hammarby ser mer och mer ut som ett givet uppflyttningslag medan Amo åkte på första förlusten. Dessutom fortsätter VästeråsIrsta att imponera och i botten har AIK det blytungt.

Så här gick det i helgens matcher:

HIF Karlskrona – Kärra HF 34–23
Karlskrona har kommit igång mer och mer och mot Kärra blev det seger med elva mål efter att hemmalaget verkligen fått fart på sitt anfallsspel. Kärra sliter verkligen och ger inte upp, men kvaliteten hos Karlskrona var helt enkelt för stor.
Bästa målskytt Karlskrona: Jack Månsson, 8 mål.
Bästa målskytt Kärra: Simon Källström, 6.

AIK – Kungälvs HK 25–35
Stockholmslaget har nu sju förluster på sju matcher och det är inget som tyder på att trenden ska vända. Att förlora mot starka Kungälv är inte fy skam, men det är inte mycket som fungerar i ett tunt AIK. Kungälv däremot ser intressant ut och är ny tvåa i serien.
Bästa målskytt AIK: Simon Axelsson, 5.
Bästa målskytt Kungälv: Jesper Filén, 7.

HK Torslanda – VästeråsIrsta 29–36
Seriens två stora överraskningslag drabbade samman i lördags och det blev en skräll trots allt. Visst har Torslanda presterat bättre än förväntat i flera matcher, men att VI skulle vinna med sju bollar på bortaplan var det nog ingen som trodde. VI har nu häng på en kvalplats till Handbollsligan och det är naturligtvis en sensation. Axel Morén och hans lag har verkligen fått ihop det på ett bra sätt.
Bästa målskytt Torslanda: Nikola Stojcevski, 7.
Bästa målskytt VästeråsIrsta: Daniel Zachrisson, 7.

Tyresö Handboll – Rimbo HK 32–33
Här var det dramatiskt värre. Jesper Johansson kvitterade för hemmalaget till 31–31 med lite mer än fyra minuter kvar och då var matchen helt öppen. Två raka straffmål av Endrit Abdullahi senare och Rimbo hade tagit kommandot. Tyresö reducerade med två minuter kvar, men fler mål blev det inte och Rimbo kunde ta en tung bortaseger.
Bästa målskytt Tyresö: Jesper Johansson, 10.
Bästa målskytt Rimbo: Endrit Abdullahi, 9.

LIF Lindesberg – Vinslövs HK 26–22
Vinslöv har varit en pigg nykomling så här långt, men mot LIF Lindesberg kom andra raka förlusten. Det var en mycket välbehövlig seger för Lindesberg, som startade matchen fint och hade med sig en femmålsledning in till den andra halvleken. Vinslöv gjorde ett försök i andra att komma ikapp, men Lindesberg kunde hålla undan och vinna.
Bästa målskytt Lindesberg: Asso Eliassi Sarzali, 7.
Bästa målskytt Vinslöv: Björn Lidén van Riessen, Christian Cosmo & Emil Schuster, 4.

Hammarby IF – Anderstorps SK 41–24
Seriesuveränen fortsätter att köra över allt motstånd och mot Anderstorp tog Hammarby sin sjunde seger på sju försök den här säsongen. Det var aldrig något snack om saken och visst ser Bajen ut som ett givet uppflyttningslag till nästa säsong. I ASK fortsätter Hannes Rybo att ösa in mål, mot Hammarby blev det sju.
Bästa målskytt Hammarby: Ludvig Lindeberg, 9.
Bästa målskytt Anderstorp: Hannes Rybo, 7.

Skånela IF – Amo HK 27–23
Skånela har inte gått att känna igen i år och därför kom så klart prestigesegern mot Amo perfekt för Jimmy Karlsson och hans lag. Men det såg inte ut som att Skånela skulle vinna – Amo hade nämligen ledningen med fyra mål när kvarten återstod. Men Amo hade svårt att knyta ihop säcken och Skånela kvitterade med drygt åtta minuter kvar och kunde sedan dra ifrån och vinna med fyra bollar. Amo gjorde endast fyra mål under matchens avslutande kvart.
Bästa målskytt Skånela: Robert Ladan, 7.
Bästa målskytt Amo: Oliver Olsson, 6.