Herrallsvenskan: Idel storsegrar under lördagen

Amo Handbolls Minik Dahl Høegh. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN.

Den som sökte spänning i livet hade nog gjort bäst i att blicka åt annat håll än Herrallsvenskan under lördagen. Samtliga matcher slutade nämligen med storsegrar och minsta segermarginal var åtta mål.

Allsvenskan brukar nästan alltid bjuda på stor dramatik, spänning och underhållning. Underhållning fanns det gott om under lördagen, men samtliga matcher saknade den där riktiga dramatiken.

Så här gick det i de fyra matcherna:

HK Torslanda – Amo HK 26–40

Storfavoriten Amo gjorde processen kort med Torslanda och tog sin tredje seger på tre försök i årets serie. Minik Dahl Hoegh var som vanligt otroligt vass och med elva fullträffar befäste han sin position som seriens bästa offensiva spelare.

Vinslövs HK – Kungälvs HK 30–22

Hemma i Furutorpshallen har Vinslöv vält giganter förr och även om Kungälv kanske inte förtjänar epitetet gigant har de en på pappret bättre trupp än att de skulle förlora med åtta mål borta mot Vinslöv. Men hemmalaget bars fram av sin publik, hade en tokhet Linus Olsson i mål och kontrade sönder bortalaget.

HF Karlskrona – IFK Ystad 38–26

Är det i år dags för Karlskrona att bli ett topplag på allvar och hota om spel i Handbollsligan? Om vi ska tro deras spel i de tre första omgångarna är svaret givet. Karlskrona har vunnit tre av tre och körde fullständigt över stackars IFK Ystad. Karl Jönsson hade julafton med sina tio mål, men det var fler spelare som levererade i hemmalaget. Betydligt tyngre ser det ut för IFK Ystad som endast har en seger på tre omgångar.

AIK – VästeråsIrsta 21–30

Avkast 20.00 en lördagskväll innebar knappast någon feststämning på läktarna i Solnahallen. Hemmalaget krigade på väl men fick i ärlighetens namn jaga hela matchen och var minst ett nummer för litet för VästeråsIrsta. Isak Karlsson blev målbäst i det vinnande laget med sex fullträffar.