Herman Bosson väljer två år till i Lindesberg

Herman Bosson flyttade till Lindesberg från IFK Ystad 2019. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Herman Bosson fick stå bredvid med en tuff knäskada under större delen av 2020/21. Niometaren repar mod för comeback och har klart med två års fortsättning i LIF Lindesberg.

Bosson lämnade Skåne och IFK Ystad sommaren 2019. Den andra säsongen i det orangea laget hade tunga störningsmoment, korsbandet fick sig en törn på en oktoberträning och 24-åringen har inte spelat sedan dess.

– Det har varit en stor utmaning för mig där skadan tog bort en stor del av min vardag. Frustration såklart men också nyttigt på flera plan där jag fått jobba med mig själv. Med lite distans och en tydlig plan med rehab har gjort att jag kan se vägen mot målet, säger han till klubbens hemsida med ett färskt kontrakt till 2023.

Bosson kliver dessutom i Lindesbergs organisation på fler sätt. Ledarsysslor hos ett av föreningens ungdomslag ska pågå hand i hand med hans rehab.

– Många tankar om framtiden under en denna resa såklart, men jag trivs så oerhört bra i Lindesberg och är väldigt tacksam för all hjälp och stöttning jag fått under min tid här. Därför var det i slutändan ett självklart val och i sommar blir jag klar med min utbildning och börjar mitt nya jobb i September. Så alla pusselbitar är lagda, säger han till klubbens hemsida.

Lindesberg har för närvarande kontrakt med 14 spelare inför nästa säsong.

Länk: LIF Herr: Herman Bosson förlänger till 2023