Helsingborg nästa för Miguel Mbumba

Miguel Mbumba. Foto (arkiv): Dennis Ylikangas/Bildbyrån.

Skövdefostrade vänsternian Miguel Mbumba har hittat en ny klubb för sitt prickskytte. OV Helsingborg tar emot 20-åringen med kontrakt över två säsonger.

De senaste två åren har Mbumba siktat rätt för AIK. Han tar sig vidare till OV som hade en plats ledig efter Linus Nilssons flytt till Vinslövs HK.

– Jag vet att jag har möjlighet att utvecklas ännu ett steg som handbollsspelare och är fullt övertygad att OV Helsingborg är rätt miljö för detta, säger han i ett pressmeddelande.

Tränaren Toni Johansson känner nyförvärvets kapacitet:

– Värvningen av Miguel är väldigt bra på så många sätt. Vi får in en ung lovande spelare med stor potential och grym fysik som är riktigt bra i sitt man-man spel. Efter sin skada under hösten har Miguel nu under våren varit en av Allsvenskans bästa spelare. Jag vet även vilken fantastisk person han är eftersom jag stött på honom flertalet gånger under ungdomslandslagstiden.

– Att Miguel väljer OV visar också att vi är en klubb man väljer för sin fortsatta individuella utveckling, vilket såklart menar är väldigt positivt, säger han i pressutskicket.