Hammarbys Andreas Halvarsson har krigat sig tillbaka

Andreas Halvarsson är tillbaka. Foto: Kenta Jönsson, Bildbyrån.

Förra säsongen var ingen rolig historia för Hammarbys Andreas Halvarsson. Problem med både rygg och axel gjorde att kantspelaren inte kunde spela handboll på hela den gångna säsongen. Men nu är han tillbaka och taggad till tusen.

– Jag känner mig extremt redo, säger han på Hammarby IF HFs hemsida.

Flertalet operationer under en så kort tid som ett halvår. En tung resa för trotjänaren Halvarsson som spelat i laget från Söder i över ett decennium. Efter att ha krigat sig igenom en hel säsong full av läkartider och rehabilitering är det snart dags att ta på sig den grönvita tröjan igen. Men när han gör det får han finna sig i att han är bland de äldsta i laget. Den senaste säsongen var lagets snittålder nämligen väldigt låg, så låg som 22. Något Andreas Halvarsson själv gläds åt.

– Det är bra och roligt. Kul med många unga som tar för sig och visar framfötterna, säger han på klubbens hemsida.

En säsong som var i glädjens tecken generellt för laget då de låg på en andraplats när pandemin slog till med full kraft. Mindre glädjande var att Hammarby inte fick kvala, just på grund av COVID-19. Men det finns i synnerhet en grönvit spelare som är glad, spelsugen och som ser på kommande säsong med tillförsikt ändå.

– Jag har höga förväntningar på kommande säsong då vi har samma lag som den gångna säsongen, men med ytterligare ett års erfarenhet. Det känns även bra med både axeln och ryggen. Hur det går nästa säsong återstår att se, men jag hoppas och tror att vi kommer vara med i toppen och kriga, säger Andreas Halvarsson på klubbens hemsida.