Hammarby knep segern i seriefinalen

Martin Dolk, Hammarby. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

En högdramatisk match i Kungsbacka höjde spänningen i tätstriden. Sista skottet, med nio sekunder kvar bärgade segern till Hammarby IF. Matchvinnarjublet efter 29–28-segern över HK Aranäs tillhörde i första hand Martin Dolk.

Hammarby ledde i stora delar av andra halvlek och var mycket nära två tunga poäng. Ändå hade Aranäs åtminstone handen på den ena efter en kvittering i slutminuten.

Bortalaget slarvade och tappade boll, drog på sig onödig utvisning och fick syna nerverna med flera baklängesmål på kort tid.

Alltihop ordnade 28 lika av 25–28 med bara några rappa Aranäs-anfall emellan. David Svensson och Rasmus Torbjörnsson tryckte på och Erik Karelius tog hemmalaget till likaläge.

En möjlighet återstod dock, Hammarby satte igång passningsspelet inför en hel del grönvita fans i bortahall. Avslutaren kändes given, Martin Dolk hade nätat åtta gånger så långt och fick också bollen i ett läge från distans. Skottet nådde nät i krysshöjd och Bajen kunde avfärda motståndet med minsta möjliga marginal.

Samtidigt kröp Hammarby närmare serieledning, två poäng skiljer för närvarande till ettan Aranäs. Lägg därtill att Stockholmslaget har en match mindre spelad, det lär bli en intensiv spurt för att nå direktplatsen till Handbollsligan.

Kungälvs HK tog sin tredje raka seger med bredd i målskyttet och genomgående stabilt avstånd till Kärra HF. Det gröna laget är bara en pinne från positivt kval och har fått lite andrum med fem poäng ner till det andra kvalstrecket.

Herrallsvenskan 30 januari
HK Aranäs–Hammarby IF 28–29 (10–13)
Kungälvs HK–Kärra HF 33–26 (17–12)