Hammarby förlänger med finska högerkanten

Hammarby. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Bajens 24-åriga kantspringare Topias Laine kommer att bli kvar hos de grönvita även nästa säsong, det meddelar klubben på sin hemsida.

Säsongen 2018, som finländaren Topias Laine kom till Hammarby från finska B-46, förstördes till stor del av besvärliga skador. Skadorna gjorde i sin tur att det inte blev mycket speltid för högersexan i Handbollsligan.

Den gångna säsongen i Allsvenskan bjöd däremot på fler möjligheter, och ännu fler lär det bli nästa säsong då 24-åringen skrivit på nytt kontrakt med Bajen.

– Topias attityd behövs i alla lag. Skador har stört och hindrat honom från att nå sin fulla potential. Med en hel skadefri försäsong i benen kommer han bli riktigt farlig, säger Hammarbys tränare Patrik Fahlgren på hemsidan. 

Själv är Laine väldigt nöjd över att fortsätta sin karriär ”med ett bajenmärke på bröstet” och är redo för revansch nästa säsong – främst på grund av årets pandemi-avslut.

– Säsongen var stabil och vi gjorde det bra förutom några poängtapp i början, vilka blev lite dyra för oss. Vi hade haft en riktigt bra chans kvalet och det är förstås tråkigt att vi inte fick spela alls, säger Laine på hemsidan och fortsätter:

– Vi får helt enkelt vinna serien nästa säsong så att inte ens en pandemi kan stoppa oss från att gå upp i Handbollsligan.