Hallby lånar från Alingsås i uppflyttsjakten

Gunnar Bodin. Foto: Bobby Bannister

IF Hallby ligger på fjärdeplats i herrallsvenskan, den sista kvalplatsen till Handbollsligan. I jakten på uppflyttning lånar man in Alingsås lovande spelfördelare Gunnar Bodin, 19, skriver AHK på sin hemsida.

– En annorlunda mittnia som kommer tillföra spetskompetens till vår trupp. Han har visat på träningar med oss att han är bra på att sätta andra i lägen och i det även vara ett bra hot själv. Bra attityd belönas i det här fallet med en plats i truppen, sa Alingsås dåvarande team manager Per Johansson i somras när Bodin kom upp i a-laget.

Bodin har hittills gjort 3 matcher i Handbollsligan i år och kommer att ansluta ett slutspelsjagande Hallby. En affär som förhoppningsvis gynnar alla inblandade, och som syddes ihop på äkta silly season sista sekund-manér.

– Vi fick en förfrågan från Hallby några timmar kvar innan transferfönstret stängde så det blev snabba ryck. Men både vi, Gunnar och Hallby tyckte att det här var en bra lösning och det ska bli kul att se honom i den miljön, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson på klubbens hemsida.