Gustaf Hallén stjärnvärvning för Aranäs

Gustaf Halléns senaste svenska klubb var HIF Karlskrona. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Plantskolan HK Aranäs klarar även av att skörda i annan jordmån. Dynamon Gustaf Hallén ansluter nästa säsong från Falk Horten. – Det är en toppspelare vi får in, säger Toni Johansson till Handbollskanalen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I Aranästränarens ögon handlar det om en prestigevärvning och en ny standard när Hallén ritat på.

– En spelande mittnia, som är duktig på samarbetet med ytternio och alltid ett hot själv, beskriver Johansson nyförvärvet.

Med andra ord, en bricka i pusslet för att infria de högt satta målen för kommande säsonger i Kungsbacka.

– Det betyder att vi är seriösa med uttalandet om vision 2023. Vi får en ny arena och vill ta oss till Handbollsligan, då behöver vi också få in toppspelare som lyfter målproduktionen, fortsätter Johansson.

– Nu har vi klart med David Svensson, Hallén och ytterligare spelare presenteras inom kort. Vi ska vinna Allsvenskan och vinna division två med vårt B-lag Fjärås för att få till en resa med hela herrsektionen.

Hur klara är ni med truppen inför nästa säsong?

– Vi börjar bli väldigt klara. Visserligen har vi något nytt på gång imorgon, men det var länge sedan vi i Aranäs var klara så tidigt.

Innan Norgesäsongen tillbringade Gustaf Hallén tre år i HIF Karlskrona. Moderklubben är Sannadals SK.

– Aranäs tog kontakt tidigt med mig och jag har hela tiden haft ett gott intryck av klubben samt killarna i laget. Det tillsammans med en väldigt bra helhetslösning som passar mig och min familj väldigt bra gjorde att valet föll på en flytt till Kungsbacka, säger han till klubbens hemsida.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here