Fredrik Karlsson tillbaka i Lindesberg

Fredrik Karlsson hade en hel del att lära sig när han kom till Lindesberg för första gången. Efter militärtjänst i Finland och några blåvita landskamper kommer niometaren åter med erfarenhet till Allsvenskan.

Lindesbergs hemsida rapporterar om tillskottet med kraft till distanssspelet. Karlsson kommer närmast från Sjundeå IF där han drev handbollskarriären samtidigt som han var inkallad i det finska försvaret.

Ola Lindgren fick också upp ögonen för vänsternian och 21-åringen nätade tre gånger mot Nordmakedonien respektive Danmark.

–  Det kändes som ett tryggt och naturligt val och lite som att komma hem igen efter att ha spelat tre säsonger i Finland, säger Karlsson till klubbens hemsida med fixt och färdigt kontrakt över nästa säsong i Lindesberg.

– Vi har sett hans matcher i ligan och med Finländska landslaget och det är inte bara en skytt, utan han flöt med bra i spelet och man ser knappt några tekniska fel trots mycket speltid och en stor roll.

– Framförallt stod han emot väldigt bra i försvaret och i EM-kvalet så mötte han ju inga amatörer direkt. Så det var ett starkt kvitto, säger tränaren Stefan Karlsson till klubbens hemsida.

Länk: Landslagsman återvänder till LIF-herr