Forsell Schefvert efter uppmärksammade smällen: ”Sa till domarna att det skulle hända”

Amos Anders Forsell Schefvert. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

I lördagens match mellan Rimbo HK och Amo HK i herrallsvenskan fick Amos Anders Forsell Schefvert en smäll i ansiktet efter att Rimbos Endrit Abdullahi avlossat ett skott. Smällen uppmärksammades i sociala medier och nu berättar Forsell Schefvert om hur han upplevde händelsen.
– Jag upplevde det som att Endrit var ute efter mig hela matchen, säger han till Handbollskanalen.

Den allsvenska seriefavoriten Amo HK åkte till Rimbo för att plocka hem två poäng, vilket de också lyckades med i och med segern med 40–24. Men efterspelet har inte handlat om Amos storseger utan istället om den smäll som Anders Forsell Schefvert fick i den andra halvleken, en smäll som innebär att han kan vara borta från spel en tid framöver.

Här är smällen (tack till Ramhed13 på Twitter):

Två dagar har gått sedan sedan matchen och Handbollskanalen har varit i kontakt med Forsell Schefvert.

– Jag mår sådär om jag ska vara ärlig. Jag har ont i huvudet och är öm runt ögat. Jag kan inte jobba idag och heller inte träna. Förmodligen kan jag inte träna imorgon heller, säger han.

– Vi ska avvakta och se hur jag mår om några dagar innan kontakt med läkare tas. Om jag är orolig? Både ja och nej. Jag har fått några lika hårda smällar i ansiktet förr som inte varit hjärnskakningar och så har jag fått lösare smällar som har varit hjärnskakning.

Situationen mot Rimbo kom när Amo redan hade avgjort matchen. Abdullahi avlossade ett skott och träffade med både boll och hand i ansiktet på Amospelaren.

– Jag upplevde det som att Endrit var ute efter mig hela matchen. Det började i minut 23 när han drog mig i foten när vi skulle starta en kontring. I minut 28 stegade jag förbi Martin Blomqvist och fick då en höfttackling. Trots att Endrit var långt ifrån situationen låg han över mig och satte en armbåge i ryggen, berättar Anders Forsell Schefvert.

Men det stannade inte där. Och detta trots att Forsell Schefvert pratade med domarna i paus.

– Jag påpekade att de skulle hålla koll på det i andra halvlek eftersom jag var säker på att något mer skulle hända. Och tre minuter in på halvleken hände det, han drog mig med både boll och näve i ansiktet. Med tanke på hur bra han är på att skjuta underarmsskott tror åtminstone jag att det var med flit. Och han bad inte om ursäkt heller utan hånlog bara.

– Hade jag skjutit någon i huvudet hade jag åtminstone bett om ursäkt, oavsett hur mycket jag hade hatat personen.

Vad gjorde domarna?

– De sa bara att de inte kunde göra något. Men jag läste en regel om att ett spel är farligt ska det vara rött kort och jag tycker att det var farligt.

– Vi hade ändå pratat före matchen om att inte vara rädd när man kommer till Rimbo utan våga stå som jag gjorde, men om sånt här händer varje säsong blir man så klart rädd när man ska spela där uppe.

Forsell Schefvert berättar att han pratade med en Rimboledare efter matchen och att ledaren då sa att han skulle säga till sin spelare att be om ursäkt.

– Jag sa till tränaren att jag skiter i om han träffar mig i ansiktet, men det viktigaste är att man ber om ursäkt. Då sa han att han skulle gå och säga det till honom, men istället vände han och gick åt andra hållet.

– Det är en spelare som förstör för hela Rimbo, för de har något kul på gång med Blomqvist, Jesper Forslund och några till.

Varför tror du att Endrit är ute efter dig?

– Jag vet inte. Det började förra året då han var på mig hela tiden med efterslängar.

Det återstår att se huruvida Forsell Schefvert kan spela för Amo den närmsta tiden. 21-åringen har en bakgrund med hjärnskakningar.

– Jag har haft några lätta hjärnskakningar men även två allvarliga då jag har varit borta en längre tid. Man vill ju inte att det ska bli som för Johan Jakobsson eller Jim Andersson som tvingats sluta på grund av smällar mot huvudet, avslutar Anders Forsell Schefvert.

Handbollskanalen har sökt Endrit Abdullahi, som inte vill prata. Men Rimbospelaren låter ändå hälsa:

– Det jag kan säga är att jag verkligen är ledsen över det skottet och att det inte var meningen att träffa ansiktet. Hoppas att Anders mår bra.