Förlust för Tyresö mot Skånela

Erik Östling. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Det är träningsmatchstider. Förra säsongens allsvenska tabellfyra Skånela mot åttondeplacerade Tyresö. På förhand en förmodad jämn fajt. Så blev också fallet.

Det är tidigt på säsongen, så några större växlar kan vara svåra att dra över säsongens första tävlingsmatch. Som i så många andra träningsmatcher hittills handbollssäsongen 20/21 så var även den här matchen jämn i första halvlek. Det något bättre laget på pappret har hittills tenderat att i andra halvlek dra ifrån. Så även i den här matchen.

Skånela, som är ett tippat topplag kommande säsong, tog kommandot och drog ifrån med ett antal bollar. Ett försprång som visade sig vara för stort för Tyresölaget att hämta upp. Slutsiffrorna skrevs till 30-26 och säsongen är därmed igång för de båda lagen.

I Skånelas mål kunde vi hitta meriterade hemvändaren Herdeiro Lucau. På planen för Tyresö var även Max Ahlstrand som inte beträtt en handbollsplan sedan första omgången förra säsongen på grund av skada.

I övrigt, skriver Skånela på sin Facebooksida att man fick se fina prestationer från lagets yngre killar som fick chansen att visa upp sig i matchen. Tyresö och andra sidan skriver på sin hemsida att de är glada över att de fått ett kvitto på att laget stod upp mot ett topptippat allsvenskt lag och att målvakterna Fredrik Hellgren och Douglas Otterström utmärkte sig positivt med flera fina prestationer.

Matchfakta
Tyresö Handboll

Douglas Otterström: Första halvlek
Martin Börjes: Andra halvlek

Fredrik Hellgren 5 (1), Sebastian Fagerdahl 4, Noa Bengtsson 4, Alexander Holm 3, Joel Wallgren 2, Hannes Söderberg 2, Henrik Lundvall 2, David Christiansson 2, Lukas Herwig 1, Martin Brandt 1, Max Ahlstrand, Jesper Johansson

Skånela IF

Herdeiro Lucau: Första halvlek
Marcus Nilsson: Andra halvlek

Ola Pewik 5, Robert Ladan 5, Marcus Lennernäs 4, Gustav Näslund 3, Martin Blomkvist 3, Anton Selander 3, Isak Nielsen 2, Erik Östling 2, Hugo Sjölin 2 (1), Karl Dahlkvist 1, Yousef Rahali, Emilio Lahdo

Domare: Jennifer Sandström & Jesper Fernis

Källa: Tyresö Handboll