Förlust för AIK i säsongens första träningsmatch – debut för Smedby

Klockan 14 idag inledde AIK sitt försäsongsmatchande hemma i Solnahallen. Motståndet var högklassigt då Solnalaget ställdes mot Eskilstuna Guif en division upp.

För Eskilstuna Guif var det säsongens fjärde träningsmatch. De har tidigare träningsspelat mot Redbergslid, Lindesberg och VästeråsIrsta. Den senaste matchen Guif spelade var mot VästeråsIrsta i fredags där det blev vinst med 31-28.

För AIKs del var det den första matchen för säsongen. Debuterade gjorde således nyförvärvet Henrik Smedby, den före detta IK Bolton-spelaren som Handbollskanalen rapporterade om för en vecka sedan. Lagets nya burväktare delade på arbetet i mål med lagkamrat Gustavsson.

Matchen spelades i tre perioder där siffrorna blev: 9-14, 21-26, 26-38. Trots förlusten är Smedby glad över att fått ta på sig AIK-tröjan för första gången. Det kan också finnas förklaringar till att laget inte riktigt orkade med hela vägen, enligt Henrik Smedby.

”Det kändes bra att göra debut, kul att komma igång med matcher igen. Vi var ganska missnöjda efteråt, speciellt med försvaret. Dessutom hade vi få spelare vilket tröttade ut oss”, sammanfattar Smedby matchen till Handbollskanalen.