Finska landslagsspelaren Linus Lindberg klar för Varberg

Linus Lindberg i BK-46. Foto: Niklas Montonen.

HK Varberg laddar om i Allsvenskan under den kommande säsongen. Nu ansluter den finska landslagsspelaren Linus Lindberg från BK-46. Klubben satsar på att etablera sig genom en ungdomssatsning.

Varberg siktar på att studsa tillbaka till Handbollsligan redan under den kommande säsongen. Sedan tidigare är det klart att nyckelspelaren Morten Damgaard stannar i föreningen. Nu värvar man en finsk landslagsspelare på vänstersex.

– Vi har följt honom en tid och det vi hört och sett känns väldigt spännande, säger tränaren Hasse Karlsson på HK Varbergs hemsida.

Linus Lindberg var med i Finlands senaste EM-kvaltrupp och har fem landskamper och 30 juniorlandskamper på kontot.

– Det ska bli väldigt intressant och roligt att komma till HK Varberg. Laget och föreningen har stora ambitioner och jag ser det som ett bra val för min utveckling som spelare. Jag hoppas att kunna bidra till att ta upp HK Varberg till handbollsligan igen, säger 22-åringen på klubbens hemsida.

Nyförvärvet ligger i linje med klubbens strategi att satsa på unga spelare. Sedan tidigare har man knutit till sig Axel Skoog från allsvenska AIK, Oskar Davidsson från Sävehof och Julian Sjögren från Redbergslid.

Linus Lindberg har skrivit kontrakt för de kommande två säsongerna.

Länk: Välkommen Linus Lindberg