Fin värvning av OV – Staffan Olsson klar som talangutvecklare

Staffan Olsson. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

OV Helsingborg satsar hårt på sina ungdomar och plockar nu in ett minst sagt meriterat namn. Staffan Olsson kommer under vintern och våren att hjälpa klubbens unga spelare, det skriver Lokaltidningen Helsingborg.

– Detta är ett kul initiativ från OV och jag är nyfiken och laddad inför uppgiften. Jag går en distansutbildning om idrott just nu på Linnéuniversitetet och har lärt mig mycket om utveckling. En del gamla sanningar har omvärderats och dessa vill jag gärna dela med mig av, säger Staffan Olsson till Lokaltidningen.

Den före detta förbundskaptenen menar att utbildning av unga spelare är ett långsiktigt arbete. Många spelare slutar för tidigt eftersom stödet inte finns på plats.

– Många klubbar och ungdomstränare har inte tålamodet, eller resurserna, att låta yngre spelare utvecklas i sin takt. Jag förundras ofta över att det är hetsigt och att klubbar är för snabba med att bedöma unga talanger. Men utveckling är ett tålamodsjobb och här har också föräldrar en viktig roll, säger han till Lokaltidningen.

LÄNK: Staffan Olsson ska leda talangutveckling i OV Helsingborg