Endrit Abdullahi tillbaka i Rimbo: ”Siktar på topp 4”

Endrit Abdullahi. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Han fick sitt genombrott i det Rimbo som charmade Handbollssverige. Efter två ”bortkastade” år i IFK Skövde är Endrit Abdullahi nu tillbaka i Rimbo. Och profilen har höga krav på sig själv och sitt lag.

– Jag tror på det här laget och på pappret har vi ett bra lag. Det är inte lätt att gå in och vinna varje match, men vi siktar på topp 4 i alla fall, säger Endrit Abdullahi.

Förra säsongen var Rimbo nära att tvingas till kval för att den allsvenska statusen inte skulle bytas ut till division 1-status. Därför är det skönt att höra Endrit Abdullahi – många spelare är mer försiktiga när de ska tippa hur det kommer att gå för deras lag.

– Jag vill ju det här med handbollen och därför spelar det ingen roll vad laget säger – jag vill vinna varje match och därför känns topp 4 rimligt, säger han med självklarhet.

Rimbo ser starkare ut än man har gjort på ett bra tag. Med Abdullahis återkomst och så nytt kontrakt för gamla parhästen och tillika skyttekungen, Ken Tollbring. För Endrit Abdullahi handlar mycket om att få speltid igen efter två år i IFK Skövde som verkligen inte blev vad han hade tänkt sig.

– Det har varit två tuffa och jobbiga år. Det känns som två bortkastade år på något sätt, jag pajade ju mitt knä första året och spelade inget under det andra året.

– Det var roligt i Skövde med ny stad och nya medspelare men det blev ganska tråkigt efter att jag skadade mitt knä.

Den kvicke och spelskicklige mittnian skadade yttre menisken i sitt knä, men eftersom det inte läkte som det skulle tvingades Abdullahi till ny operation.

– En liten grej blev en stor grej. Förra säsongen var jag uttagen till nästan varje match, men fick inte spela mycket utan satt på bänken i stort sett hela matcherna.

För en spelare som har varit van vid att ha en stor roll måste det ha varit en rätt stor omställning, eller hur upplevde du det?

– Jag hade räknat med att det skulle bli annorlunda i Skövde och att jag inte skulle få samma speltid om jag inte presterade, men jag trodde inte att jag skulle sitta i 60 minuter nonstop. Vi var ju inte ett topplag heller och förlorade rätt många matcher med stora siffror, då undrar man varför man inte får komma in.

– Jag fick heller aldrig någon förklaring till varför.

Efter två så pass tunga år kändes en separation ofrånkomlig. Och precis så blev det. För ett par månader sedan stod det klart att Endrit Abdullahi återvänder till Rimbo.

– Jag började fundera på det redan efter halva säsongen och Skövde ville också annat. Jag kunde inte fortsätta där eftersom jag inte kunde riskera att sitta på bänken en hel säsong till. Jag vill ju spela.

Var det nära att det blev någon annan klubb än Rimbo för din del?

– Det var lite snack med andra klubbar men jag var ju inte jättehet på marknaden direkt, skrattar han.

– Det kändes rätt med Rimbo, jag vet vad jag kommer till och det känns härligt att flytta hem till familj och vänner. Jag vet vad jag får i Rimbo och jag känner mig trygg. Det blir en härlig omstart för mig.

Vad har du saknat mest med Rimbo?

– Det fria spelet. Jag får kanske inte göra precis som jag vill här, men det är mer åt det hållet. Man får spela på sitt sätt utan att det blir liv.

Han må ladda om i Allsvenskan, men tro inte att Endrit Abdullahi gett upp sin handbollssatsning för det.

– Jag vill ju bli en etablerad spelare i Handbollsligan och det är fortfarande något jag satsar på. Nu ska jag försöka hjälpa Rimbo genom att göra en del mål och hitta tillbaka till vårt gamla lir.

Återkomsten i Rimbo innebär också comeback i sanden på ”Täppetcabana”. Endrit Abdullahi har varit en stor profil under Åhus Beachhandboll Festival tidigare och är det i år igen.

– Vi har en del nya spelare som inte är vana vid att spela beachhandboll och därför blir det lite blandade resultat. Men vi siktar så klart på att ta tillbaka titeln, jag är här för att vinna.

Åhus Beachhandboll Festival avgörs ikväll och matcherna sänds på festivalens Youtube