Emil Andersson stannar i OV Helsingborg

Emil Andersson, OV Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Det blir inget spel i Handbollsligan för OV Helsingborg nästa säsong. Trots det har klubben kommit överens med Emil Andersson om ett nytt kontrakt.

– Jag ser fram emot att få stanna kvar två år till i OV och hoppas att jag kan utvecklas ännu mer som både handbollsspelare och person. Känner en stor tacksamhet mot föreningen som visar att man har förtroende för mig och jag hoppas att vi kan ta ytterligare ett steg framåt vad gäller placeringar i svensk handboll, säger Emil Andersson i ett pressmeddelande.

OV Helsingborg spände bågen rejält inför säsongen, men istället för slutspel slutade klubben sist i Handbollsligan och kommer därför att spela i Allsvenskan nästa säsong.

Trots degraderingen har klubben kommit överens med Emil Andersson om ett nytt kontrakt. Det nya kontraktet innebär att högernian blir OV trogen i minst två säsonger till.

– Förlängningen med Emil är en mycket viktig pusselbit då han bidrar extremt mycket både på träning, i omklädningsrummet och på handbollsplanen. Emils lite oortodoxa spelstil ska vi försöka bygga kring och jag är helt övertygad att vi kommer få se honom fortsätta ta stort ansvar och bidra ännu mer på planen, säger OV:s tränare Toni Johansson.