EM-meriterad högersexa till AIK

Uvis Strazdniz Foto: Helin Potter

AIK handboll har skrivit kontrakt med en EM-meriterad högersexa. Det är Uvis Strazdins som skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Då Axel Svansson lämnar AIK Handboll på grund av studier vart klubben tvungen att hitta en ny spelare som ska bilda duo med Simon Axelsson på högerkanten. Nu meddelar klubben via deras hemsida att de värvat den lettiske landslagsmannen Uvis Strazdins.

Uvis Strazdins kommer senast från spel i den estniska ligan och HC Kehra. Han fanns med i toppen av skytteligan innan säsongen ställdes in på grund av coronapandemin. Strazdins hann den gånga säsongen även med att ta en plats i i den estniska ligans all star-team samt att representera Lettland i EM.

Nu blir det alltså en flytt till Sverige och spel i allsvenskan under den kommande säsongen för högersexan.

– Jag ser mycket fram emot att spela för AIK under nästa säsong. När Gustav och jag började prata om AIK som ett alternativ så kändes det rätt från början. Att få vara en del av att utveckla handbollssektionen inom en så stor klubb som AIK är häftigt, och att pröva mina vingar i ett nytt land och liga känns väldigt spännande, säger Uvis Strazdins till klubbens hemsida.