Ekonomiska problem för AIK Handboll

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

AIK Handboll har ekonomiska problem. I ett öppet brev på klubbens hemsida beskrivs läget som akut och Solnaklubben ber allmänheten om hjälp. 

AIK Handboll har fått en tuff start på säsongen i både dam- och herrallsvenskan. Herrarna ligger sist i tabellen, medan damerna huserar på en tiondeplats. Men det sportsliga är inte det enda problemet AIK har just nu.

På klubbens hemsida skriver ledningen att AIK Handboll står inför stora ekonomiska utmaningar. Läget beskrivs som akut och i ett öppet brev på hemsidan ber klubben om ekonomisk stöttning.

”Det är en vinter när fler än oss har det tufft och vi kan inte kräva något, vi kan bara vara transparenta och be om hjälp, samt göra allt vad vi förmår.”, skriver klubben på hemsidan.

Orsaken till den problematiska situationen är den tuffa covidperiod som inte tillät någon publik på matcher under över ett år.

”I spåren av pandemin har klimatet för att driva idrottsföreningar dramatiskt förändrats. När pandemin slog till märktes en stor förändring i samhället. Möjligheten till publik på plats försvann och sponsorintäkter blev märkbart mindre inom idrotter som saknar stora tv-avtal. Under den här tiden stöttades föreningarna av statens coronastöd. I spåren av pandemin och den ekonomiska oron som råder i landet har återöppningen av samhället inte inneburit en återgång till tidigare år för oss. Intäkterna är fortfarande på en betydligt lägre nivå än tidigare men numera finns inget stöd att få.”, skriver klubben på hemsidan.

Klubben bjuder in handbollstokiga och andra intresserade till dubbla hemmamatcher (3 och 18 december) och hoppas på välfyllda läktare.