Drott värvar M6 från Brasilien

Leonardo Domenech de Almeida

HK Drott har gjort klart med den brasilianske mittsexan Leonardo Domenech de Almeida.

I våras ramlade HK Drott ner i Allsvenskan men nu har de satt högsta fart mot Handbollsligan (fd Elitserien) igen. Nu är mittsexan Leonardo Domenech de Almeida klar för klubben.

Han är född 1992 och mäter 202 centimeter. Född i Campina strax utanför Rio de Janeiro och kom upp genom Marina Barra Clube i OS-staden. Han gick sedan till Esporte Clube Pinheiros som tillsammans med Handebol Taubaté är största klubbarna i Brasilien.

Han vann riksmästerskapen i Brasilien och sommaren 2013 spelade han U21-VM i Bosnien-Hercegovina. Där mötte han bland annat Sverige i gruppspelet, ett blågult som med Helge Freiman, Philip Stenmalm, Viktor Östlund, Josef Pujol, Andreas Berg och Peter Johannesson vann guldet i U21-VM.

Efter detta mästerskap gick flyttlasset till Spanien för spel i Ademar León. Leonardo Domenech de Almeida har i en intervju berättat hur han gick in i en jobbig tid med mardrömmar och ångest. Tiden i Spanien blev inte alls som han tänkt sig och kulminerade under fjolåret då han inte spelade alls.

Under sin första säsong i Ademar León spelade han i EHF Cupen, där de bland annat mötte LUGI. Han gjorde bland annat 1 mål i matchen i Lund, för er som var där och kanske minns nummer 22 i gästande laget. Han missade sedan returmatch på grund av en avstängning, av annorlunda typ. Han hade efter en match fyllt handen med rejält med klister och skakade sedan hand med domarna, som en osportslig gest. En match avstängning och 500 euro i böter.

Sommaren 2014 var han uttagen i Brasiliens A-landslag och spelade Panamerikanska Mästerskapen. Där blev det finalförlust mot Argentina. Han var alltså klart påtänkt till Brasiliens OS-lag nu men de personliga problemen hindrade en sådan utveckling.

Han har enligt uppgifter i brasilianska medier avböjt klubbar i Tyskland och Frankrike. Karriären tar nu alltså en omstart i Halmstad och vi hoppas att han ska komma stärkt ur detta. Här har ni ett klipp med highlights: