Charlie Röxner tar över tränarjobbet i Anderstorp

Foto: Bildbyrån, Marek & Beata Hom

Det blir den förra elitspelaren Charlie Röxner som tar över som tränare för Anderstorps SK inför nästa säsong, det meddelar klubben på sin hemsida.

29-årige Charlie Röxner är rena ungdomen på tränarbänken, vilket var en av de kravbilder som Anderstorps sportgrupp letade efter i sin nya tränare. Röxner har tidigare spelat i Handbollsligan och representerat klubbar som IFK Kristianstad, Önnereds HK och IFK Skövde under karriären.

Som tränare har han en tid som assisterande i Kärra HF bakom sig och senast kommer han från huvudtränarjobbet i division 1-klubben HK Guldkroken Hjo. Men nu blir det alltså steget upp då han tar över ASK i Allsvenskan, där spelarna kommer att få ta mycket ansvar.

– Som många andra ser jag väl grunden som ett bra försvarsspel. Förhoppningsvis kan detta ge kontringar och enkla mål. ASK har ju haft ett bra anfallsspel de senaste åren och det är väl inget jag ska in och rasera det. Jag vill få spelarna att vara involverade, ta mycket ansvar och vara delaktiga, säger Charlie Röxner på hemsidan.

Då 29-åringen bor i Skövde kommer det att bli pendling de dryga två timmarna till Anderstorp för att sköta lagets kollektiva träningar tre av fyra gånger i veckan, samt en övernattning per vecka.

– Från början var det en lös fråga om jag var intresserad. Och när sedan diskussionen gick vidare mer konkret tog jag en ordentlig funderare och snackade ihop mig med frun. Insåg att det är en jättebra möjlighet att få möjligheten att ta ett allsvenskt lag så här tidigt i min tränarroll, säger han på hemsidan.