Boden öste på i Rimbo – säsongens andra tvåpoängare

Två poäng till Danilo Ventura och Boden. Foto: Bodens BK HF

Längst ner i botten kan den sista matematiska möjligheten för Bodens BK snart försvinna. Inte för att BBK-spelarna brydde sig om det, med lyckade attacker fick man till en fin fredagkväll och dubblade poängskörden på Rimbo HK:s bekostnad.

Årets målkalas i Sparbankshallen slutade med bortaseger. Båda poängen till Boden, med knapp marginal sedan Samuel Sandsten avgjort till 37–36 fyra sekunder från slutet.

Det var en välförtjänt triumf för de 13 laddade aktörerna som gjort långresan från norr. Boden hade inspiration hela vägen från tidig 5–1-ledning till betydligt tajtare ställning.

Bäst framåt var Oscar Karlsson och Arvid Pettersson som båda nådde till tio mål. Sak samma att Endrit Abdullahi aldrig gick att stoppa med 14 fullträffar. Segern räknades mest för Boden som kröp lite närmare RP IF på plats 13.

LIF Lindesberg försvarade sin plats på den övre halvan mot AIK i en lika jämn upplösning. Sekundstriden slutade här med två och en halv minut utan nätkänning. Lindesberg träffade stolpen i sitt sista anfall men slet på i försvar och jublade för full pott strax därefter.

Matchens bästa målskytt? Delat mellan LIF:s Jesper Nilsson och Simon Axelsson i AIK som slog till sex gånger.

Allsvenskan 31 januari
LIF Lindesberg–AIK 28–27 (15–17)
Rimbo HK–Bodens BK 36–37 (21–23)

Tabellen >>