Bekräftat: Simon Nyberg kommer till Skånela

Foto: Silwing/Troja

Handbollskanalen hade rätt uppgifter, i den senare delen av spekulationerna. Simon Nyberg förbereder sig för fullt för allsvenska sysslor i Skånela IF. Märstaklubben presenterar 23-åringen som nyförvärv med kontrakt över ett plus ett år.

Pilarna har pekat åt olika håll för niometaren under sommaren. Först var Nyberg aktuell för Sannadals SK i division 2, sedan kom hans skytte och försvarskunnande i fokus för Skånela IF.

Den officiella historien förtäljer inte allt. Tillskottet passar i det minsta bra in i Skånela som för kort tid sedan fick Dante Lindén långtidsskadad.

– Jag är jättenöjd att Simon väljer att spela med oss den kommande säsongen och att vi fick till denna lösning så här sent in i försäsongen. Jag ser honom främst som en bollskicklig m9a som kan hålla i spelet. Han är också en duktig genombrottsspelare som kan användas på fler niometerpositioner, säger tränaren Jimmy Karlsson till klubbens hemsida.

Nyberg har växlat mellan lokaluppdrag i Silwing-Troja och längre äventyr hos HK Herulf i norska Moss. Senast syntes han för IFK Tumba i division 1 norra och nu väntar alltså ytterligare kliv uppåt.

– Simon är fortfarande 23 år ung och har mycket kvar att utveckla. Vi hoppas att han kan ta ytterligare kliv i vår miljö och vi är övertygade om att han kommer kunna bidra hos oss i kampen om topplaceringar i allsvenskan, fortsätter Karlsson om nyförvärvet.

Länk: Simon Nyberg klar för Skånela IF