Bekräftat: Armi Pärt spelar för Karlskrona

Armi Pärt. Foto: Torbjörn Sunesson.

Handbollskanalen avslöjade HIF Karlskronas avsikter med den estniske landslagsspelaren. Efter provträning tidigare i veckan får mittsexan Armi Pärt slutgiltigt sin plats i truppen, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Jag vill hjälpa laget tillbaka till den bästa ligan. Det är vårt stora mål, säger han till Handbollskanalen.

Det vimlar av nya namn när Karlskrona siktar in sig på Allsvenskan. Pärt blir sist men inte minst av tillskotten.

– Jag hörde om åtta nya spelare, så det blir som ett helt nytt lag. För mig som näst äldst väntar en större roll med mycket ansvar, säger 28-åringen som kommit rätt in i Karlskronas spelstil.

– Snabbare handboll passar mig bra. Vi har många unga spelare som kan röra på sig och flytta bollen snabbt. Det är jag också van vid från Tyskland och Frankrike, fortsätter han.

Tvåmetersmannen förlägger nästa etapp av en spännande handbollsresa i Blekinge. Från Estland och HC Kehra tog han sig till Besiktas i Turkiet 2013.

Vidare till Rækker Mølle (Danmark), Villa de Aranda (Spanien), Massy Essonne (Frankrike) innan den senaste säsongen för Mecklenburger Stiere Schwerin i 3. Bundesliga.

– En storväxt spelare, fysiskt väldigt långt kommen, säger Tobias Karlsson om när det uttalat sista nyförvärvet kommer på tal.

– Med tanke på att vi har en trupp med många unga spelare är han viktig, ger lite trygghet och något att hålla när det blåser, fortsätter sportchefen.

Många nya spelare innebär att mycket behöver falla på plats?

– Ja, det gör det extra viktigt att få jobbet gjort under försäsongen. Många är nya, ska hitta sina roller och hitta varandra. Vi har också många träningsmatcher som kommer att vara bra för oss.

– Truppen som står idag är vi som förening nöjda med, summerar Karlsson.

Kontraktet är skrivet på ett plus ett år. Pärt och Karlskrona har halvannan vecka kvar innan träningstimmarna lättas upp av matcher i försäsongschemat. Den 1 augusti möter man division 1-laget Vinslöv på hemmaplan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here