Bajen, bärs och Handbollsligan – Hammarby är tillbaka!

Foto: Magnus Lejhall, Bildbyrån

Efter två år i Herrallsvenskan är Hammarby återigen ett lag i Handbollsligan. Avancemanget säkrades i och med segern mot toppkonkurrenten HIF Karlskrona med 24-32.

Ett lag från Herrallsvenskan går direkt upp till Handbollsligan och med två omgångar kvar att spela står det redan klart att Hammarby kniper platsen. Avancemanget betyder också att Stockholm återigen är representerat i Handbollsligan.

Bajen har i princip prenumererat på förstaplatsen i Herrallsvenskan hela säsongen och med för Hammarby två återstående omgångar läser vi 21 streck i vinstkolumnen, en oavgjord och två förluster – 43 poäng. Ett ointagligt försprång för de närmaste utmanarna Kungälv, Karlskrona och Amo med tre respektive två matcher kvar.

Säsongens 21:a seger kom mot HIF Karlskrona som bjöd upp till kamp i ungefär 30 minuter med halvtidsresultatet 13-14.

På Bajens bänk återfinns kompetens så det räcker och blir över i form av Patrik Fahlgren och Kalle Mattsson och dessa två herrar, tillsammans med spelarna, kokade ihop ett riktigt gott segerrecept inför den andra halvleken. Hammarby spädde sakta med säkert ut sin ledning och kunde defilera i mål. Segersiffrorna skrevs till 24-32.

Nästa säsong blir klubbens 18e i Sveriges högstaliga i handboll och senast man vann SM-guld var 2008.

Välkommen tillbaka, Hammarby IF HF!

HIF Karlskrona – Hammarby IF HF 24-32 (13-14)