Aranäs tillbaks på förstaplatsen i herrallsvenskan efter utklassningsmatch

Aranäs Victor Santos och Andreas Lorentzson. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

I herrarnas allsvenska serie har snart 17 omgångar spelats färdigt – men hur ser tabelläget ut egentligen? Här kommer ett snabbt svep över serien och hur de olika lagen ligger till ett par matcher in på vårsäsongen.

Under helgen som gått har fem matchresultat fastställt och rapporterats in i serietabellen, och det har bjudits på såväl rysare som utklassningar när de olika lagen ställts mot varandra.

Kärra och RP Linköping, som båda placerat sig i botten utav tabellen, drabbades samman under lördagseftermiddagen. Kärra var det starkare laget när de tog med sig en tremålsseger (32-29) in i tabellen. Strax därefter stod Amo för helgen första storvinst, när de tog sin an Lindesberg på hemmaplan och bjöd publiken på en ordentlig målfest som slutade 40-30. Helgens allra mest överlägsna seger stod dock Aranäs för under mötet med Boden sent lördag kväll. Slutresultatet fastställdes till 18-41 och Aranäs Ramus Torbjörnsson levererade stabila 15 mål för sitt lag. Vinsten innebar dessutom att Aranäs återigen gick upp i ledningspositionen i tabellen, efter att ha legat steget efter Hammarby genom ett par omgångar.

De två resterande matcher som spelades under helgen bjöd på betydligt mer nervkittlande resultat. Torslanda bjöd tabelltrean Skånela på en ordentlig match och lyckades kvittera från ett tremålsunderläge en bit in i den andra halvleken. Favorittippade Skånela lyckades dock vända på matchen återigen framåt slutminuterna, och fick tillslut med sig de två viktiga poängen in i seriens toppstrid. Matchen slutade 30-34.

Söndagens enda match i herrallsvenskan stod AIK och Kungälv för. De båda lagen har båda placerat sig i mittenskiktet av tabellen och en vinst för Kungälv skulle innebära att de klättrade upp på samma poäng som just AIK – vilket var precis vad de gjorde.

Gästerna skaffade sig en ordentlig ledning redan i den första halvleken, och lyckades hålla AIK på avstånd matchen ut – trots att hemmalaget tog sig betydligt närmre under den andra halvan. Matchresultatet fastställdes tillslut till 26-28.

Vinsten var den fjärde på fem spelade matcher för Kungälvs del, som verkar ha hittat en bra form efter juluppehållet.

– Vi har snackat ihop oss en del det sista eftersom det inte så många matcher kvar nu och då måste vi tömma ut allt vi har. Vi kan inte vinna matcher med bara finspel, det krävs inställning och att alla gör jobbet och det gör vi nu. Vi sliter mer för varandra, sa Kungälvs Daniel Wester till Kungälvs-Posten efter matchen.

Tabell >>