Aranäs ställer in träningarna och sparar hallhyra

Aranäs Victor Santos. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

I svåra tider, Corona-tider, gör klubbar vad de kan för att spara pengar. HK Aranäs har ställt in alla föreningens hallträningar för resten av säsongen. Den uteblivna hyran kommer att spara klubben runt 86 000 kronor, det rapporterar Norra Halland.

För att undvika stora sammankomster och samtidigt spara in välbehövliga slantar i det ekonomiska vakuum som Coronaviruset ställt till med ställer alltså Aranäs in alla sina träningar, i alla led.

– De tiderna vi inte använder får vi möjlighet att lämna tillbaka, säger klubbchefen Rickard Eriksson till Norra Halland.

I och med de uteblivna träningarna kommer Kungsbacka-klubben att kunna spara in drygt 86 000 kronor, i en uträkning som Norra Halland har gjort. Däremot kommer klubben inte kunna kompensera medlemmar i föreningen för de inställda träningarna. Det är dock inget beslut som ska ha rört upp några känslor, enligt tidningen.

Aranäs herrlag drar igång sin försäsong om två veckor, det återstår att se om de gör det i någon hall eller på klassisk barmark.