Aranäs drog ifrån i allsvenska toppen

Daniel Bergqvist. Foto: Line Skaugrud, Landevik, Bildbyrån

Det kan vara tufft på toppen, ensamt mot alla lag som vill ställa till det för en. HK Aranäs har dock klarat utmaningen hittills och bärgade sjätte segern på sju omgångar i bortamötet med Kärra HF.

Serieledaren tillämpade utnämningstaktiken på Hisingen, höll sin nivå tills hemmalaget inte förmådde hänga med längre. I praktiken innebar det 5–10 på tavlan efter en dryg kvart. Kärra hann närma sig fram till paus, de sista 20 minuterna och in hade Aranäs kontroll på målflödet.

Knappast så konstigt förresten, Daniel Bergqvist hade ännu en av sina lyckade kvällar mellan stolparna, framåt förmådde Kärras rutinerade duo Joel Järlfors och Tobias Jademan bara bära laget med fyra mål vardera.

Aranäs styrde in mot spetsen, nio mål från högernian David Svensson följt av Tobias Svantessons sju fullträffar gav flest nätkänningar.

Toni Johansson kunde summera med säker marginal.

– Vi har perioder i den här matchen som inte är bra men också perioder när vi är väldigt bra. Där vi är distinkta. Framförallt har vi den inställning som krävs för att kunna göra en bra prestation, sade han till Kungsbackaposten.

Tränaren gav också en tolkning på det där med att vara laget som alla vill slå.

– Jag ligger hellre först än jagar, om man säger så, sade han till Kungsbackaposten.

Med 19 poäng på tolv omgångar leder Aranäs Allsvenskan – också över helgens omgång.

Kärra HF–HK Aranäs 22–28 (10–13)

Tabellen >>