Ankaret och Vinslöv i förarsätet i allsvenska kvalet

Vinslövs supportrar. Foto (arkiv): Andreas Sandström/Bildbyrån.

I helgen spelades två matcher i herrarnas semifinal-kval till Allsvenskan. Där tog lagen från den södra serien kommandot. Ankaret vann mot Silwing Troja hemma med 33-27, samtidigt som Vinslövs HK bortaslog Skuru IK med 31-29.

I Bjärred tog trean från division 1 södra, Ankaret, emot andraplacerade Silwing Troja från norrettan. Och det var hemmalaget som tog hem det första mötet av tre, där vinnarna får möta RP Linköping eller Tyresö i kvalfinalerna, efter en vändning i första halvlek i Borgebyhallen.

Silwing Troja kom och tog ledningen med 9-6 efter kvarten spelad i Bjärred. Men hemmalaget vaknade till och vände tillbaka till 16-13 innan halvtid. I den andra halvleken kom aldrig gästerna ikapp och Ankaret kunde vinna med 33-27, där Adam och Rasmus Sandgren smällde in 8 respektive 6 mål var totalt för Ankaret.

Silwing får försöka ta tillbaka initiativet på hemmaplan i nästa runda som spelas lördag 30 mars.

Matchprotokoll från Ankaret – Silwing Troja

Och även för det andra laget från söderettan gick det bra i första omgången av kvalet till Allsvenskan. I den matchen åkte Vinslövs HK till Nacka för att göra upp med Skuru IK i första omgången.

Vinslöv gick upp till ledning 3-0 efter fem minuter och släppte sen aldrig ledningen till värdskapet. Gästerna hade imponerande tolv olika målskyttar som fixade segern med 31-29 (15-12) och Vinslöv kunde åka hem med den första omgången i bakluckan.

Nästa omgång spelas i Vinslöv den 30 mars kl 15:00

Matchprotokoll från Skuru – Vinslöv