Andreas Windahl lämnar Guif för OV Helsingborg

Andreas Windahl lämnar Guif för OV Helsingborg Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Andreas Windahl startade sin handbollskarriär i IFK Tumba men har under de senaste en och en halv säsongerna representerat Guif. Nu blir det ingen fortsättning i Eskilstunaklubben för Windahl som istället flyttar söderut till OV Helsingborg.

Under torsdagen meddelade Guif via sin hemsida att Andreas Windahl lämnar klubben. Hans nya adress blir istället Helsingborg där han nästa säsong kommer att representera OV i allsvenskan.

Windahl började sin handbollskarriär i IFK Tumba men har även representerat klubbar som Silwing Troja, Ricoh HK, AIK och nu senast Eskilstuna Guif. På sin meritlista har Windahl bland annat ett USM-guld samt 22 J- och U-landskamper.

Vänstersexan anlände till Guif mitt under säsongen 2019/20 och har nu representerat klubben i cirka en och en halv säsong. Nu flyttar vänstersexan istället söderut.

– Sedan OV tog den första kontakten med mig har jag fått ett väldigt proffsigt intryck av organisationen. Både Toni och övriga i den sportsliga ledningen har varit tydliga med målsättning och plan både för mig och för laget. Därför tror jag att det finns stora chanser för mig att fortsätta utvecklas i OV, säger Andreas Windahl till OV Helsingborgs hemsida.

– Med Andreas får vi en komplett vänstersexa och tillsammans med Emil Lindqvist menar jag att vi har ett spelarpar av riktigt hög klass på den positionen, säger OV:s tränare Toni Johansson till klubbens hemsida.

LÄNK: Tre spelare lämnar Eskilstuna Guif
LÄNK: Välkommen till OV Andreas Windahl!