Anderstorps sista förstärkning blir Charles Eliasson

Charles Eliasson i Varberg. Foto: Line Skaugrud Landevik / BildbyrΌn

Nu är sista pusselbiten på plats i ASK inför Allsvenskan. Det blev Charles Eliasson som hämtades in från HK Varberg. Niometerspelaren kommer med rutin från spel i Tyskland, Sävehof och Allsvenskan.

ANNONS

Charles Eliasson är född -94 och fostrad i IK Sävehof. Pappa Anders, ”Mr Sävehof”, var veteran i herrlaget med SM-guld på sitt CV och blev sen sportchef och huvudtränare i klubben. Så det är en Partille-van grabb som gick vidare att spela i tyska TSV Altenholtz i tredjeligan och sedan i TV Jahn Duderstadt i Verbandsliga.

Efter Tyskland spenderade Eliasson två säsonger i HK Varberg i Allsvenskan och nu blir det alltså spel med Anderstorp nästa säsong i samma division, rapporterar klubben på sin hemsida.

– Charles är en kraftfull spelare som klarar att spela både 3:a och 2:a bakåt samt behärskar alla tre 9m- positioner framåt vilket gör honom till en väldigt flexibel spelare i laget, säger ASK:s tränare David Löfgren på hemsidan.

Den mångsidiga niometerspelaren har fått skolning av profiltränare som Klaus-Dieter Petersen och Ilja Puljevic Duka i Tyskland. Skolning som säkert kommer väl till pass blandat med den allsvenska rutinen han redan har. Själv är Eliasson imponerad av proffsigheten runt sin nya klubb.

– Jag valde ASK för att det finns väldigt bra träningsmöjligheter i Anderstorp vilket jag ser som ett stort plus. Jag fick ett väldigt professionellt intryck utav klubben och att det finns ett högt intresse kring handbollen med bra sponsorer och supportrar. David (Löfgren) har även gett mig bra indikationer på träningsupplägg och målsättning vilket känns mycket bra, säger han till klubbens hemsida.

Tidigare i år har ASK värvat Kevin Isberg (Uppsala HK), Johan Szybanow (Tyresö), hemvändaren Joel Wallgren (AMO), Anton Luupala (IFK Tumba) och Johan Persson (AMO).

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here