Anderstorp upp i Allsvenskan som bästa tvåa

Foto: Karrahf.se

Anderstorp kommer att spela allsvensk handboll nästa säsong, det klargjordes under dagen då handbollsförbundet presenterade indelningen för kommande årets seriespel i SHE, Handbollsligan och Allsvenskan.

Som bästa tvåa kommer Anderstorp få plats i Allsvenskan nästa säsong, utan att passera kval. Anderstorp knep andraplatsen Division 1 södra med 36 poäng och +125 i målskillnad. Konkurrenten om uppflyttningsplatsen var IFK Tumba som slutade tvåa i Division 1 Norra med 36 poäng men +98 i målskillnad.

Herrarnas allsvenska kommer dock fortfarande att bestå av 12 lag nästa säsong då Aranäs tar steget upp i Handbollsligan, där det kommer att samsas 15 lag.

”SHE, Damallsvenskan och Herrallsvenskan kommer att spelas med planerat antal lag, tolv för de två damserierna och 14 för Herrallsvenskan. Handbollsligan kommer att spelas med 15 lag.”, skriver handbollsförbundet på sin hemsida Svenskhandboll.se.

Goda nyheter alltså för de orangea som slutade på andraplats i Division 1 Södra bakom Vinslövs HK den gångna säsongen. Etta i Division 1 Norra kom VästeråsIrsta.

Herrallsvenskan 2020/2021:
AIK
Amo HK
Anderstorps SK
Hammarby IF HF
HIF Karlskrona
HK Torslanda Elit
Kungälvs HK
Kärra HF
LIF Lindesberg
Rimbo HK Roslagen
Skånela IF
Tyresö Handboll
Vinslövs HK
VästeråsIrsta HF

4 Kommentarer

  1. Hmmmm. Det var väl IFK Tumba som var 2:a i Div 1 norra herrar. Både herrar och damer i IFK Tumba missade att gå upp pga inställda kval och fegheten att inte göra som i Norge och spela med fler lag i alsvenskan nästa år. Tråkigt!

  2. Skulle vilja veta hur man kom fram till att avgöra uppflyttning på målskillnad när sista omgången inte spelades!? Och hur kan man ta detta beslut när Varberg får stanna kvar i HBL p g a att man ansåg att dom kunde ändra på sin placering i den icke spelade sista omgången!? Detta kunde nämligen hänt för Tumba också! Alltså 2 liknande scenarion med två helt olika beslut!?
    Utan större insikt i de kringliggande grunderna till beslutet så känns det som en rejäl tankevurpa att inte flytta upp båda 2:orna i Div 1 till Allsvenskan!!

  3. Handbollsförbundet bör tänka över detta både en och två gånger!
    Det var som sagt de som ställde in vissa matcher i sista omgången som ansågs ”betydelselösa” och sedan sätter de Anderstorp före Tumba, ett Tumba som fått sin match inställd.
    Makalöst korkat!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here