Anderstorp upp i Allsvenskan som bästa tvåa

Foto: Karrahf.se

Anderstorp kommer att spela allsvensk handboll nästa säsong, det klargjordes under dagen då handbollsförbundet presenterade indelningen för kommande årets seriespel i SHE, Handbollsligan och Allsvenskan.

Som bästa tvåa kommer Anderstorp få plats i Allsvenskan nästa säsong, utan att passera kval. Anderstorp knep andraplatsen Division 1 södra med 36 poäng och +125 i målskillnad. Konkurrenten om uppflyttningsplatsen var IFK Tumba som slutade tvåa i Division 1 Norra med 36 poäng men +98 i målskillnad.

Herrarnas allsvenska kommer dock fortfarande att bestå av 12 lag nästa säsong då Aranäs tar steget upp i Handbollsligan, där det kommer att samsas 15 lag.

”SHE, Damallsvenskan och Herrallsvenskan kommer att spelas med planerat antal lag, tolv för de två damserierna och 14 för Herrallsvenskan. Handbollsligan kommer att spelas med 15 lag.”, skriver handbollsförbundet på sin hemsida Svenskhandboll.se.

Goda nyheter alltså för de orangea som slutade på andraplats i Division 1 Södra bakom Vinslövs HK den gångna säsongen. Etta i Division 1 Norra kom VästeråsIrsta.

Herrallsvenskan 2020/2021:
AIK
Amo HK
Anderstorps SK
Hammarby IF HF
HIF Karlskrona
HK Torslanda Elit
Kungälvs HK
Kärra HF
LIF Lindesberg
Rimbo HK Roslagen
Skånela IF
Tyresö Handboll
Vinslövs HK
VästeråsIrsta HF