Anderstorp briljerade borta mot Varberg

Niclas Närenborn gjorde tio mål för Anderstorp. Foto: ASK Handboll

Anderstorps SK hade ett heltänt försvarsspel, en alert målvakt och en tolvmålsskytt med sig till premiären borta mot HK Varberg. Tränaren David Löfgren jublade högst över lagsegern. – Vi visar att vi hör hemma i den här serien, sade han till Värnamo Nyheter.

Den allsvenska tvåan ifjor satte Anderstorp rejält på plats, 27–20 i en träningsmatch en dryg månad innan seriestarten.

Men träning är träning och tävling det som verkligen höjer pulsen. I synnerhet hos bortalaget som vände tillbaka efter tre måls underläge efter 20 minuter, ledde i paus och aldrig släppte upp Varberg igen.

– Vi spelade disciplinerat och bjöd inte på något. Vi stressade inte upp oss även om Varberg var på väg ikapp. De försökte få oss ur balans, sade Löfgren till Värnamo Nyheter.

Niclas Närenborns tolv mål hade förstås sitt att säga för segern. Anderstorp övertygade också genom målvakten Johan Persson, ny från Alstermo och ett ramstarkt försvar.

Varbergs tre man med fem mål – Tobias Bengtsson, Petter Nyström och Jesper Sivertsson underströk på ett vis att ingen höjde sig över mängden.

Länk: ASK:s lyckade plan fixade premiärskräll