Amoseger mot VästeråsIrsta

Anders Forsell Schefvert. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Amo fick kämpa mot VästeråsIrsta. Men efter en sextio minuter lång kamp stod tillslut de blåvita som segrare i matchen och tog säsongens åttonde vinst. 

Ifjol vann Amo HK båda matcherna mot VästeråsIrsta i Allsvenskan, och nu kan de lägga ytterligare en vinst till samlingen. Men VästeråsIrsta kommer närmare och närmare en seger.

Favoriterna fick bra ordning på spelet redan under matchinledningen. Simon Axelsson gjorde 3-7 efter drygt nio minuter och efter ytterligare sex minuter var ledningen uppe i fem bollar. VästeråsIrstas Fredrik Karlsson gjorde 14-16 med 29.22 på klockan, men innan pausvilan hann Anders Christiansen svara med 14-17.

Efter pausvilan såg Amo ut att ha avgjort matchen. Ledningen var uppe i åtta bollar och bortalaget såg ut att ha kontroll på läget. Men så kom det kanske lite nerver?

VästeråsIrsta började ösa in mål och var plötsligt och flåsade Amo i nacken. Ledningen krympte till två bollar, men närmare än så kom inte hemmalaget. Amo vann matchen med 31-34 och tog därmed säsongens åttonde seger.