Amo värvar högerkant: ”Hört att Stockenberg ska vara bra på att utveckla spelare”

Axel Dahlman. Foto: Amo HK

Axel Dahlman kommer att spela i Allsvenskan nästa säsong med Amo HK, det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Högersexan fostrades i IFK Skövde och spelade senast för HK Country.

Andreas Stockenberg får förstärkning på högersexan nästa säsong. Det blir 21-årige Axel Dahlman som anländer från HK Country. Hos de rödsvarta blev det en tung säsong då laget åkte ur Division 1 Södra, men för Dahlman blir det alltså ändå ett steg uppåt.

Den 193 cm långe högerkanten beskriver sig själv som en spelare med bra avslut och bra blick för spelet. Hans ringa ålder gör även att han har tid att utvecklas – vilket han ser fram emot att göra tillsammans med nyblivna mästercoachen Andreas Stockenberg som tar över klubben i sommar.

 

– Jag tycker att det är rätt steg för min utveckling och samtidigt har jag hört att Stockenberg ska vara bra på att just att utveckla spelare. Detta ska bli en rolig resa, säger Dahlman i Amos pressmeddelande.

21-årigen är fostrad i IFK Skövde där han spelade mycket för elitlaget. Han har dessutom tränat med Skövde i vår. Men nu är det bara för V-sexan att packa väskorna och dra tillbaka till Småland och Alstermo.