Amo missade kontraktssäkring när Tyresö knep sista hoppet

Mattias Bejbom, en av veteranerna i Allsvenskan. Foto: Claus Meyer

Amo hade chansen att säkra kontraktet för nästa säsong i herrallsvenskan. Tyresö hade en sista möjlighet att greppa tag i det. Det blev det senare när gästerna vann med 36-35 (18-14) i slutsekunden. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

En poäng hade räckt för hemmalaget Alstermo. Tyresö behövde hela potten. Och det fick dem. Det tog dem. Bortalaget slog an takten direkt och drog ifrån till ledning 5-1 genom Mattias Bejbom.

Hemmalaget repade sig aningen men det var Tyresö som försvann in i paus med ledning 18-14.

I andra halvleken skulle Amo komma närmre, mycket tack vare Jürgen Rooba. Estländaren reducerade till 22-23 efter 36 minuter – ett av hans totala elva mål i matchen. Men Tyresö visade på moral när man höll emot motattacken.

Bortalaget höll undan fram till sista minuten. Då kvitterade Amo för första gången i matchen till 35-35 genom Rooba. 25 sekunder kvar. Tyresö fick ett sista läge, i sista sekunden. Mål, Erik Östling, 36-35. Vinst Tyresö.

Segern var livsviktig för Tyresö som nu är på samma poäng som Rimbo, som innehar den sista säkra platsen i Allsvenskan. Rimbo har dock en match mindre spelad och 20 mål bättre målskillnad. Även Lindesberg är högaktuella för den sista säkra platsen, även de med en match mindre spelad.

Tyresö möter fyran Hallby hemma i den sista omgången i fajten om överlevnad. Amo måste åka till trean Önnered, där det räcker med en pinne för att säkra kontraktet.

Hela tabellen finns här på Matchcenter.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here