Amo hade marginal till Kärra

Daniel Steen. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Kärra HF fick en fin start och bidrog till högt premiärtempo. I andra halvlek var det mestadels bortalaget på banan, Amo HK träffade rätt i alla lagdelar och vann i stor stil, 38–27.

Efter fyra minuter och 4–0 på tavlan hade både Kärra ansatser och Simon Källström, tillskottet från Kungälv presenterat sig. Måltorka och stort underläge passade Amos bild av hur premiären skulle gestalta sig illa.

Gästerna hade också resurser för att förändra skeendet. Oliver Olsson (sju mål totalt) fixade kvitteringen, 13–13 mot slutet av halvleken. Det var likaläge i paus efter att Kärra tämjt Amos första ryckförsök, hemmalaget var chanslösa på urladdning under den andra halvan.

Inga förändringar hjälpte sedan Amo stänkt in 6–1 på fem minuter efter pausvilan.

Daniel Steen styrde och ställde i niometerslinan, Amo attackerade på bred front och fick med sig tio olika målskyttar från den gedigna segermatchen.

Kärra HF–Amo 27–38 (17–17)